Tulevat dekkaristit saivat lauantaina 11.4. kirjaprojektinsa avuksi monenlaista kättä pidempää. Päivän aloitti juttutuokio Reijo Mäen kanssa. Hän kertoi muun muassa kirjailijan uransa alkuvaiheista, kirjoitusrutiineistaan, henkilöhahmojen luomisesta sekä Jussi Vareksen hypystä kirjojen sivuilta valkokankaalle. Kymmeniä kertoja käsikirjoituksen alusta loppuun työstänyt Mäki tietää tarkalleen, miten se tehdään sekä kuinka luodaan tarinasta toiseen karismansa säilyttävä henkilöhahmo.

Loppupäiväksi kurssilaiset pääsivät Antti Hautalehto -kirjoillaan läpimurron tehneen Christian Rönnbackan informaatiomankeliin. ”Rölli” jakoi kokemuksiaan niin KRP:n, Suojelupoliisin kuin paikallispoliisinkin työmenetelmistä ja vastuualueista: kuka tutkii murhaa? Miten tutkinta etenee? Millaiset ovat rikostutkijan tärkeimmät välineet? Mitkä ovat pistoolin osat?

Rönnbackan kokemustausta, jossa kohtaavat niin poliisin, vakuutusetsivän kuin kirjailijankin ammatit, on harvinaisen herkullinen rikoskirjailijan näkökulmasta.

Kokeneiden kirjailijoiden vinkit ja käytännön ohjeet olivat taas kerran teräksistä tavaraa tuleville dekkaristeillemme.