Kuinka kehitetään kiinnostava sankari tarinaan? Entä millainen on ovela ja hankala pahantekijä tarinassa? Mitä tapahtuu kun pahantekijä lähtee rosvoilemaan sankarin kotiseuduille?

Karvetin koulun viidesluokkalaiset keksivät tarinoihinsa päähenkilöitä Kirjahyrrässä, ensimmäisessä lastenkirjallisuuden festivaalissa Naantalissa toukokuun 2015 lopussa. Luovimen kirjailijat Taina Kuuskorpi ja Juho Heikkinen järjestivät kirjoitussession leirihengessä idyllisessä Naantalin Museon tuvassa.

Koululaisille jaettiin kuvakortteja  ideoinnin ja mielikuvituksen vauhdittamiseksi. Kirjailijat ohjailivat hahmojen syntyjä apukysymysten avulla. tärkeintä oli keksiä, mitä sankari tahtoo ja mikä on hänelle tärkeää. Mutta yhtä tärkeää oli oivaltaa, mitä tarinan pahis tavoitteli ja miksi.

Jo lyhyessä ajassa koululaiset  tuottivat kiinnostavia, hauskoja ja jännittäviä tarinoita. Rohkeimmat uskaltautuivat lukemaan tarinansa ääneen, ujommatkin saattoivat luoda  tarinansa paperille omaksi ilokseen. Kirjailijoiden viesti koululaisille oli, että kirjoittamisessa ei tarvitse olla luokan paras äidinkielessä, eikä rohkein juttujen ääneen lukija, vaan kirjailijoille tärkeää ovat uteliaisuus, kiinnostus moniin ympärillä tapahtuviin asioihin sekä mielikuvitus.

Kirjahyrrä-lastenkirjallisuusfestivaali Naantalissa 20.–23.5.2015

http://www.kirjahyrra.fi