Hyvä tuleva dekkaristi ja rikoskirjailija: Juonenpunonta on käynnistymässä!

Juonenpunojat-koulutus alkaa maaliskuussa 2016. Koulutuspaikkojen varaaminen on nyt käynnissä. Tutustu koulutussisältöön ja varaa paikkasi huippusuositusta rikoskirjailijan ja dekkaristin täsmäkoulutuksesta. 

Rikosromaanin ydin on rikos. Sen sydän on rikollinen tai poliisi – kirjailijan valitseman näkökulman mukaan. Kirjan luuranko on juoni, joka pitää tarinan kasassa. Näistä aineksista punotaan uskottava ja vetävä dekkari tai rikoskirja.

Koulutus tarjoaa vankkaa asiantuntijatietoa, kirjoittamisen taidon oppeja ja runsain mitoin palautetta omiin teksteihin. Koulutuksen johtajana toimii psykologian tohtori, kirjailija Taina Kuuskorpi, joka ohjaa vertaisryhmää toimimaan kannustavalla ja yhteistyöhön tähtäävällä tavalla. Miten yksinäiseksi ymmärrettyyn kirjoittamiseen saadaan lisäpotkua, ideoita ja iloa ryhmästä? Koulutus auttaa ylläpitämään kirjoitusrytmiä, ja yhteiseksi tavoitteeksi asetetaan käsikirjoitusten valmistuminen!

Koulutuspäivät ovat seuraavat (sisältö- ja vierailijamuutokset ovat mahdollisia, mutta eivät todennäköisiä):

Lauantai 19.3.2016 klo 10–16, Kaivokatu 12, Turku.
Aloituskerta: niskalenkki kirjoitusprosessista.
Dekkaristin perustyökalut: rakenne, juoni, henkilöhahmot, näkökulmat ja kerrontahetkivalinnat. Mukana koulutuksen johtaja, kirjailija Taina Kuuskorpi ja kirjailija, luovan kirjoittamisen yliopisto-opettaja Niina Repo.

Perjantai 15.4.2016, Turku
Iltapäivä: tutustumiskäynti Turun pääpoliisiasema, Eerikinkatu Turku.
Millaista on olla rikospoliisi? Miljööhavaintoja ja ydinkysymyksiä rikostutkinnasta.

Lauantai 16.4.2016 klo 10–16, Kaivokatu 12, Turku.
Rikosromaanin suunnittelu ja toteutus.
Rikosten äärellä. Millaiset rikokset kiinnostavat ja kantavat romaanin mitan? Mistä ideoita ja taustatietoja rikoksista? Taina Kuuskorpi ja vieraanamme rikoskirjailija, MTV:n rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä.

Lauantai 14.5.2016 klo 10–16, Kaivokatu 12, Turku.
Viiltävän terävä kynänjälki ja tiukka ote omista henkilöhahmoista.
Aistivoimainen kirjoittaminen, kiinnostavuus ja selkeys. Pelon ja kauhun psykologiaa. Taina Kuuskorpi ja Niina Repo.

Perjantai 10.6.2016, Turku.
Iltapäivä: tutustumiskäynti, joko oikeustalo tai patologian laitos. Taina Kuuskorpi.

Lauantai 11.6.2016 klo 10–16, Kaivokatu 12, Turku.
Käsirautoja ja kääntöveitsiä. Tehopaketti poliisin työstä.
Rikoskirjailija, vakuutusetsivä Christian Rönnbacka. Luvassa vankka poliisipäivä. Faktaa ja faktan kirjoittamista fiktioon poliisin työssä ja työmailla. Tutustumme teleskooppipamppuun ja käsirautoihin.

Kesäkauden vireä ja tehokas kirjoitustauko. Käsikirjoitukset työn alla.

Lauantai 27.8.2016 kello 10–16, Kaivokatu 12, Turku.
Päätöspäivä: Mitä tulikaan tehtyä?
Käsikirjoitusten viilaus ja teroittaminen. Osallistujat saavat Niina Revolta henkilökohtaista palautetta tekstistään ja kirjoitustyylistään.
Kokeneemman dekkaristin kyselytunti: saamme käytännön vinkit ja varoitukset sudenkuopista kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Koulutuksessa panostamme tavoitteelliseen kirjoittamiseen, tietojen ja taitojen kartuttamiseen sekä motivaation ylläpitämiseen yhteishengen voimalla!

Osallistujilta ei edellytetä olemassa olevaa käsikirjoitusta tai sen osaa, mutta kirjoittaja saa koulutuksesta enemmän hyötyä, mikäli hänellä on jo koulutukseen tullessaan selkeä suunnitelma tavoitteena olevasta tarinasta ja / tai käsikirjoitustekstiä, jota lähteä parastamaan.

Kurssi on suunniteltu dekkareita tai rikos- ja jännityskirjallisuuden pitkää proosaa kirjoittaville. Kohdejoukkoon kuuluvat romaania suunnittelevat ja ideoivat kirjailijat. Kurssille voivat osallistua sekä ammatikseen että harrastuksena, mutta tavoitteellisesti pitkää proosaa kirjoittavat.

Kurssin hinta:

Kurssimaksu 1190 euroa (sis. alv.).

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Kurssille mahtuu mukaan 10–14 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja kurssi toteutetaan, mikäli vähimmäisosallistujamäärä täyttyy.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.1.2016.

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen taina.kuuskorpi@dnainternet.net tai puhelimitse 040 555 0111.