Tahdotko oppia kirjoittamaan rikosnovelleja? Haaveiletko dekkarin kirjoittamisesta, mutta urakka pelottaa? Pura urakka pala kerrallaan ja aloita rikosnovellista. Se voi olla valmis sellaisenaan tai lähtölaukaus laajentaa ja syventää novellin tarina romaaniksi. Moni kirjailija on aloittanut ja aloittaa romaanejaankin novellilla.

 

Kurssilla perehdymme novellin kirjoittamisen perusteisiin rikoskirjoittamisen näkökulmasta. Otamme sanoista kaiken irti ja hiomme jännitettä. Novellit ovat kirjoittamisen kuninkuuslaji, jonka avulla kirjailija voi pitää kynänsä ja sanansa terävinä sekä sisäistää tarinan rakenteita. Pienestä koostaan huolimatta taidokas rikosnovelli on kuin lipas, johon kurkistamalla aukeaa kokonainen maailma. Tule kurssille opiskelemaan, miten kirjoitetaan tarinan taakse ja tiivistetään vähään enemmän.

 

Kirjoittamisen opettajana toimii kirjailija, PsT Taina Kuuskorpi, joka ohjaa luovien tekstien syntyä eri kirjallisuuden lajien parissa ja on erikoistunut rikoskirjoittamiseen. Hän antaa henkilökohtaista palautetta jokaisen tekstistä ja vastaa koulutuksen toteutuksesta. Vertaisryhmästä ammennetaan kirjoittamiseen lisäpotkua, ideoita ja iloa. 

 

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksessa osallistuja oppii rikoskirjoittamisen perusteet ja omaksuu novellin ominaispiirteet. Jokainen ideoi rikosnovellin, valitsee sille painopisteen, tekee taustatyötä, ottaa haltuun jämäkän kirjoitusprosessin vaiheet, paneutuu tekstin rakenteeseen, kiinnostavan päähenkilön ja jännitteen luomiseen ja yhdessä tarkistamme kerronnan uskottavuutta.

 

Kurssin aikana kirjoitetaan valmiiksi yksi rikosnovelli alusta loppuun. Lisäksi tavoitteena on oppia tarkastelemaan omia ja muiden novelleja kirjoittamisen ja tarinankerronnan ratkaisujen tunnistamiseksi. 

 

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus sopii rikoskirjoittamisesta kiinnostuneille aloittelijoille ja tarinankerrontataitoaan kehittäville harrastelijoille. Pidemmällekin tähtääville vertaisryhmätyöskentely ja teksteistä saatava palaute sekä rikoskirjoittamisen  hengenheimolaisten löytyminen ovat hyödyllisiä. Aiempi kirjoittamiskoulutus ei ole tarpeen, vaan tärkeintä on palo kehittyä kirjoittajana. 

 

Koulutuksen aikataulu:

Kurssi alkaa lauantaina 31.10.2020 kello 12-17. Muut koulutuspäivät ovat la 28.11.2020, la 9.1.2021, 6.2.2021 ja 6.3.2021. 

 

Opetus tapahtuu luovan kirjoittamisen keskus Luovimen tiloissa osoitteessa Rauhankatu 13, Turku.

 

Kurssin hinta ja sisältö

Kurssimaksu 860 euroa (sis. alv). 

 

Kurssimaksuun sisältyy:

* Lähiopetuspäivät, 5 kertaa, yhteensä 25 lähiopetustuntia

* Ennakko- ja välitehtävät sekä tuntiharjoitukset

* Henkilökohtainen palaute omista teksteistä

* Tukea rikosnovellin työstämiseksi prosessikirjoittamisen keinoin valmiiksi kurssityöksi

* Taustamateriaalipaketti

* Vertaisryhmätyöskentely ja osallistujilta saatu palaute 

* Kahvitarjoilut 

 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot

Kurssille mahtuu mukaan 8-10 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja kurssi toteutetaan, mikäli vähimmäisosallistujamäärä (8 hlö) täyttyy.

 

Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantaina 16.10.2020. 

 

Pyydä tarkempi kurssiohjelma ja ilmoittaudu kurssille osoitteeseen

taina.kuuskorpi@dnainternet.net tai puhelimitse 040 555 0111.

 

Voit myös kysyä syksyn Laululyriikan Intro -kurssistamme, jos olet innostunut laulujen sanoittamisesta.