Hyvänkin viestin ja tarinan voi pilata huonolla kielellä.

”Varhain sunnuntaiaamuna Peppersissä ammuttu 48-vuotias mies on edelleen pidätettynä. – Olemme kuulustelleet epäiltyä, mutta hän ei ole yhteistyöhaluinen.”
(Forum24 11.10.2005)

”Palvelusuunnitelma on asiakkaan palvelutarpeen toteuttamiseksi tai hänen poistamiseksi tai vähentämiseksi tehty suunnitelma.”
(Helsingin kaupungin sosiaaliviraston asiakastietojen käsitemalli 27.5.2006)

”Karviassa väkiluku laski 49 hengellä. Nettomuutto oli –36. Kuolleita oli 19 enemmän kuin elävänä kuolleita.”
(Ylä-Satakunta 31.1.2006)

”Kaksi kolmasosaa kaikista aivovammoista johtuu kaatumisesta, toiset kaksi kolmasosaa syntyy muutoin alkoholin vaikutuksen alaisena. ”
(Helsingin Sanomat 9.10.2005)

Kun tekstin kieli ontuu, tarina ja sanoma kaatuvat rähmälleen.

Luovimen Kielimies-palvelu sopii yritysten liiketekstien sekä yksityisten kirjoittajien käsikirjoitusten viimeistelyyn. Kielimies auttaa hiomaan tekstit vaikuttaviksi ja selkeiksi.

Viimeistelyä vailla oleva teksti voi olla kaunokirjallinen käsikirjoitus, opinnäytetyö, väitöskirjan käsikirjoitus, mainosteksti, tiedote, raportti, nettijulkaisu, sukuhistoriikki tai vaikkapa juhlapuhe.

Luovimen Kielimies-palvelu on enemmän kuin korjausklinikka. Kielentarkistuksessa ja editoinnissa raportoimme korjausten ja korjausehdotusten lisäksi tekstin vahvuudet ja kompastuskohdat. Kerromme, mikä tekstissä sujuu ja mihin jatkossa kannattaa vielä kiinnittää huomiota. Viimeistellyn tekstin ohessa saat palautetta, joka kehittää kirjoittamisen taitojasi.

Kielimiehen editoijilla on monipuolista kokemusta tekstien tuottamisesta ja muokkaamisesta muun muassa akateemiselta, kauno- ja tietokirjalliselta, journalistiselta sekä markkinointialalta.

Voit valita Kielimiehen palveluista sinulle sopivan:

Oikoluku: tekstille, joka tarvitsee vain pientä viilausta. Tekstistäsi korjataan kirjoitus- ja kielioppivirheet, kuten välimerkki- ja yhdyssanavirheet. Tekstin rakenteeseen ja luettavuuteen ei puututa. Oikoluku on siis lähinnä ”mekaanista siistimistyötä” virheiden korjaamiseksi.

Hinta: 5 euroa / liuska (sis. alv.). Minimiveloitus 15 euroa. Liuska = 2500 merkkiä välilyönteineen.

Kielentarkistus: tekstille, jonka asiasisältö on kunnossa, mutta jonka rakenne ja luettavuus vaativat hiomista. Oikoluvun lisäksi Kielimies uppoutuu tekstin lauserakenteisiin, sanavalintoihin ja kappalejakoon. Kielentarkistuksessa teksti huolitellaan julkaisukelpoiseen kuntoon kielellisen ilmaisun mittarilla. Yritysten teksteille suosittelemme kielentarkistuspalvelua.

Hinta: 10 euroa / liuska (sis. alv.). Minimiveloitus 20 euroa. Liuska = 2500 merkkiä välilyönteineen.

Editointi: käsikirjoitukselle ja tekstille, joka kaipaa kokonaisvaltaista läpikäyntiä. Tarkastelun alla ovat tyyli, sävy, rakenne ja mahdollisesti asiasisältö tai tarinan juonen kulku ja uskottavuus. Erittelemme tekstin toimivat osat ja remonttia kaipaavat kohteet sekä annamme parannusehdotuksia. Emme kuitenkaan kirjoita tekstiä kirjoittajan puolesta, sillä tekstin omistajuuden on aina säilyttävä alkuperäisellä kirjoittajalla. Tässä vaiheessa tekstiin ei tehdä oikolukua eikä kielenhuoltoa, sillä oletuksena on tekstin kirjoittaminen uudelleen korjausvinkkien pohjalta. Editoinnissa tekstiin otetaan kustannustoimittajan ote. Editointipalvelua suosittelemme erityisesti kaunokirjallisille käsikirjoituksille ja opinnäytetöille.

Hinta: 12 euroa / liuska (sis. alv.). Minimiveloitus 36 euroa. Pitkät tekstit: pyydä tarjous. Liuska = 2500 merkkiä välilyönteineen.

Voit valita itse, kuinka syvällinen viimeistely tekstillesi tehdään. Voit myös kysyä Kielimiehen mielipidettä lähettämällä tekstisi meille arviointiin.

Kun asia on kirjoitettu tai tarina kerrottu, on aika siirtyä tekstin huolitteluun. Kielimies ottaa kopin tekstistäsi ja auttaa viimeistelyssä. Liike-elämässä keskeneräisinä julkaistut tekstit synnyttävät väärinkäsityksiä ja himmentävät yrityskuvaa. Raporttien ja opinnäytetöiden hyväksyminen viivästyy, jos teksti on sotkuista ja epäselvää. Sekavaa käsikirjoitusta on vaikea arvioida ja ottaa tosissaan kustantamoissa, vaikka tarina ja aihe olisivat vetävät.

Ota Kielimies avuksi ja tueksi tekstisi valmistamiseen: luovinoy@gmail.com.